АРХІТЕКТУРНО-КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО
АРХІТЕКТУРНО-КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО
АРХІТЕКТУРНО-КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО
АРХІТЕКТУРНО-КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО
АРХІТЕКТУРНО-КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО
УКР
|

РОЗ'ЯСНЕННЯ

Вдстані між сусідніми будинками

АРХІТЕКТУРНО-КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО

Згідно зі ст. 5 Закону України "Про основи містобудування" при здійсненні містобудівної діяльності повинні враховуватися законні інтереси та вимоги власників або користувачів земельних ділянок та будівель, що оточують місце будівництва.
Згідно з п. 3.13 державних будівельних норм ДБН 360-92** "Планування і забудова міських і сільських поселень" відстань між житловими будинками, житловими і громадськими, а також між виробничими будинками треба приймати на основі розрахунків інсоляції та освітленості відповідно до встановлених норм та протипожежних вимог.
Між довгими сторонами житлових будинків заввишки 2-3 поверхи треба приймати відстані (побутові розриви) не менше 15 м, заввишки 4 поверхи і більше - 20 м, між довгими сторонами і торцями з вікнами із житлових кімнат цих будинків - не менше 15 м.
У випадку розміщення 9-16-поверхових будинків суміжно з кварталами садибної забудови, що зберігається, слід керуватися приміткою 1 до зазначеного пункту, відповідно до якої відстань між садибним будинком і довгими сторонами багатоповерхового будинку приймається не меншою за висоту будинку, що зводиться.
Згідно з приміткою 2 пункту 3.13 ДБН 360-92** "Планування і забудова міських і сільських поселень" при різних вимогах (протипожежних, санітарно-гігієнічних та ін.) до мінімально допустимих відстаней між будинками і спорудами при проектуванні треба приймати величини, які є найбільшими з них.
.

Інформаційний бюлетень № 4-2006